Zapiekane krążki cukiniowe z mięsem mielonym pomidorowym i tartym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso drobno zmielić .
Cukinie ołukać i pokroic na plastry o g ubości nię grubsze niz 1 cm. . Potrzebujemy 8 plastrów bez pestek.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać.
W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać zmielone mięso i smażyć do zrumienienia, mieszając od czasu do czasu..
Dodać cebulę i czosnek, smażyć do zeszklenia.
Na koniec dodac przyprawy i przecier pomidorowy. Całośc dusić jeszcze 10 minut.
Na każdy plaster cukinii kłaść porcję mięsa w sosie pomidorowym.
Krążki z nadzeniem ukłądac w naczyniu żaroodpornym, piec w nagrzanym piekarniku do 180°C, przez około 25-30 minut.
Przed końcem pieczenia posypać tartym serem i świeżą posiekana natka pietruszki , smacznego. !
Komentarze