Faszerowane krążki cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mięso mielone i pokrojone pieczarki. Smażyć kilka minut. Dodać przyprawy do smaku.
2.W dużej misie wymieszać kaszę jaglaną wraz z podsmażonym mięsem. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekane świeże zioła. Dokładnie wymieszać.
3.Cukinię umyć, pokroić w krążki i usunąć gniazda nasienne. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdego krążka nakładać masę mięsną. Na wierzch nałożyć pokrojony lub starty ser.
Piec w temp 180 stopni ok 50 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z dowolnymi sosami ( mięsnym, warzywnym). Smacznego!
Komentarze