Zalewa curry do ogórków

4.5 (198 ocen)

  • 50 min

Co tu dużo pisać- idealny dodatek do obiadu :)Uwielbiam zapach octu i curry, którym przesiąka cały dom :P

  • 50 min

Składniki:

  • Ogórki zielone (oczywista oczywistość)
    ponadto:

    1-2 cebule
    liście selera
    gorczyca cała

    Na spód każdego słoika: plaster cebuli, spory liść selera i szczypta gorczycy.

    Zalewa:
    5,5 szklanek wody
    1,5 szklanki octu
    0,5 kg cukru
    1,5 łyżki soli
    3 łyżki curry
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Zalewa curry do ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować. Nalewamy do każdego słoika, zakręcamy, pasteryzujemy i gotowe!
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować