Z grejpfrutów i sałaty

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Ta lekka, urzekająca niecodziennym smakiem i wyglądem kompozycja jest idealna na spotkanie z przyjaciółkami.

  • 20 min

Składniki:

  • mieszanka sałat
    2 duże czerwone grejpfruty
    10 dag startego w paski wędzonego sera
    3 łyżki płatków migdałów
    1/2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
    łyżka miodu
    po szczypcie imbiru, cynamonu i pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z grejpfrutów i sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na dnie salaterki.
  • Z grejpfrutów i sałaty 2. Grejpfruty myjemy, osuszamy i obieramy. Filetujemy i kroimy w mniejsze kawałki. Układamy na sałacie. Posypujemy serem i płatkami migdałów.
  • Z grejpfrutów i sałaty 3. Robimy sos: jogurt dokładnie mieszamy z miodem, imbirem, cynamonem i pieprzem. Polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grejpfrut Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować