REKLAMA

wytrawne muffinki z serem, boczkiem i szczypiorkiem

wyświetlono: 674 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Świetna przekąska, przystawka lub dodatek do zupy. Źródło: książka ,,Muffinkowe poczęstunki"

opublikowany: 24.10.2014
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    8 dag startego żółtego sera,
    15 dag wędzonego boczku,
    szklanka mleka,
    10 dag masła,
    2 jajka,
    2-3 łyżki posiekanego szczypiorku,
    łyżeczka musztardy,
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 łyżeczki sody,
    1/2 łyżeczki soli,
    szczypta czarnego pieprzu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć przesianą mąkę, proszek, sodę, ser, sól i pieprz. W drugiej mleko, jajka, musztardę oraz stopione i wystudzone masło. Zawartości obu misek połączyć, a następnie delikatnie połączyć ze szczypiorkiem i uprzednio przesmażonymi kawałeczkami boczku. Ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek, piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: szynszyla tati

Wytrawne muffinki z szynką, serem i koperkiem

Pasują jako dodatek do barszczu czerwonego albo jako samodzielne danie.

kategoria: babeczki babeczki muffinki Szynki Ser opublikowany: 29.01.2017 | wyświetlono: 485 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: cukinia cukinia

Wytrawne muffinki z szynką i serem

Muffinki na słono można podać na obiad jako dodatek do bulionu lub barszczu. Szybkie w przygotowaniu.

kategoria: muffinki opublikowany: 19.11.2012 | wyświetlono: 1558 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE