Wytrawne muffinki z szynką, serem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pasują jako dodatek do barszczu czerwonego albo jako samodzielne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 250 dag. mąki pszennej
    10 dag. szynki
    5 ząbków czosnku
    1 pęczek koperku
    1 cebula
    4 łyżki startego sera
    1 szkl. mleka
    1/3 szkl. oleju
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    sól, pieprz
    starty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Szynki Ser

Wytrawne muffinki z szynką, serem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wytrawne muffiny z szynką, serem i koperkiem 1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Szynkę również drobno pokroić. Czosnek i pęczek koperku posiekać. Mąkę wymieszać z cebulą, czosnkiem, koperkiem, szynką. Dodać proszek do pieczenia, sodę, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać.
  • Wytrawne muffinki z szynką, serem i koperkiem 2. Oddzielnie połączyć ze sobą jajka, mleko, olej i starty ser. Potem dodać mokre składniki do suchych i wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffinki ok. 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować