IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przekąska idealna na imprezy oraz spotkania ze znajomymi lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu. Można zabrać je również ze sobą do pracy czy szkoły.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka maślanki
    1 łyżeczka cukru
    1/2 kostki masła
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5-6 pomidorów suszonych
    10-12 sztuk oliwek
    1/2 op. sera feta
    natka pietruszki
    pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Imprezowe muffinki wytrawne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta i pomidory suszone kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w ćwiartki, a natkę pietruszki drobno siekamy. W misce mieszamy składniki suche: przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre: jajka, dodajemy maślankę, a na końcu wystudzone, rozpuszczone masło. Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi i wszystko mieszamy łyżką drewnianą. Do gotowej masy wsypujemy pokrojone składniki, dodajemy pieprz i zioła prowansalskie i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 jej objętości. Pieczemy 20-25 min. w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Suszone pomidory Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować