wystrzałowe muffiny o smaku białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne babeczki z białą czekoladą obsypane strzelającą posypką o smaku truskawkowym.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki na 12 muffin:
    250 g słodkiej śmietanki 30%
    3 jajka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    budyń waniliowy
    100 g białej czekolady
    niecała szklanka mąki u mnie typ 405
    1/4 szklanki kaszki manny orkiszowej
    szczypta soli

    lukier lub rozpuszczona biała czekolada
    strzelająca posypka o smaku truskawkowym
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Wystrzałowe muffiny o smaku białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy robota kuchennego wlewamy śmietankę, rozbite jajka, startą czekoladę, mąkę, budyń, sól i proszek do pieczenia oraz kaszkę orkiszową. Włączamy robot. Masę mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • 2. Masą wykładamy do papilotek pieczemy około 15 minut w 170-180 stopniach C.
  • 3. Babeczki polewamy lukrem lub rozpuszczoną białą czekoladą. Następnie obsypujemy strzelającą posypką.

Porady

Babeczki dekorujemy godzinę przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować