Wypasione tosty z jajkiem, szynką, warzywami

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Wypasione tosty z jajkiem, szynką, warzywami

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - 2 kromki chleba tostowego,
    - majonez,
    - 2 jajka,
    - odrobina mleka,
    - 1/2 awokado (dodatkowo sok z cytryny żeby nie ciemniało),
    - 1 plasterek szynki konserwowej,
    - 1 plasterek sera cheddar,
    - rukola,
    - 1 plasterek pomidora.
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Tosty

Wypasione tosty z jajkiem, szynką, warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba smarujemy majonezem, kładziemy plasterek sera i szynki, składamy. W miseczce roztrzepujemy 1 jajko z odrobiną mleka, soli i pieprzu. Kanapkę obtaczamy w jajku. Smażmy na maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Tost jest już super, ale możemy go jeszcze bardziej podbajerować. W tym czasie na drugiej patelni smażymy jajko sadzone. Tosta możemy ponownie posmarować majonezem na wierzchu, następnie kładziemy na górę rukolę, plaster pomidora i jajko sadzone. Pyszności!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować