Zapraszam na sycące tosty, w sam raz na leniwy niedzielny poranek:)
Składniki:
4 kromki chleba razowego lub słonecznikowego
40 g cukinii
35 g papryki czerwonej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 jajko
25 g mozzarelli
1/2 łyżeczki majeranku suszonego
sól,pieprz do smaku
Wypasione chrupiące tosty z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z kromek wykroić ostrożnie miękisz, aby nie naruszyć skórki. Pokroić go w małą kostkę.
2.Paprykę i cukinię umyć, osuszyć i również pokroić w małą kostkę. Dodać do miski z chlebem. Wsypać posiekany szczypior. Do drugiej miseczki wbić jajko i roztrzepać widelcem.
3.Mozzarelle porwać lub pokroić na małe kawałki, dodać do jajka. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Przełożyć do miski z chlebem i warzywami i całość dokładnie wymieszać, aby jajko pokryło każdy fragment nadzienia.
4.Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ramki z chleba. Uzupełnić środki farszem ( na czubato). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 15 minut. Podawać od razu. Smacznego!
Komentarze