WYPASIONE CHRUPIĄCE TOSTY Z PIEKARNIKA

5 (160 ocen)

Zapraszam na sycące tosty, w sam raz na leniwy niedzielny poranek:)

Składniki:


  • 4 kromki chleba razowego lub słonecznikowego
    40 g cukinii
    35 g papryki czerwonej
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 jajko
    25 g mozzarelli
    1/2 łyżeczki majeranku suszonego
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Chleb razowy Jajko

Wypasione chrupiące tosty z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11qfnn5 1. Z kromek wykroić ostrożnie miękisz, aby nie naruszyć skórki. Pokroić go w małą kostkę.
  • image-0j2pywm 2. Paprykę i cukinię umyć, osuszyć i również pokroić w małą kostkę. Dodać do miski z chlebem. Wsypać posiekany szczypior. Do drugiej miseczki wbić jajko i roztrzepać widelcem.
  • image-01mnhh4 3. Mozzarelle porwać lub pokroić na małe kawałki, dodać do jajka. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Przełożyć do miski z chlebem i warzywami i całość dokładnie wymieszać, aby jajko pokryło każdy fragment nadzienia.
  • image-0vnkt0w 4. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ramki z chleba. Uzupełnić środki farszem ( na czubato). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 15 minut. Podawać od razu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować