Tosty z jajkiem

4.93 (204 ocen)

  • 25 min

Wczoraj z tostów robiłem zupę ,zostało trochę więc postanowiłem zrobić z nich śniadanie.

  • 25 min

Składniki:


  • 8 kromek chleba tostowego pszennego
    4 jajka
    ser lazurowy
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.93 (204 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 4 kromkach chleba wyciąłem szklanką koła. Na pozostałych 4 ułożyłem ser ,przykryłem kromkami z wyciętym kołem. W miejsce koła wbiłem po jednym jajku ,oprószyłem solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,wstawiłem tosty i piekłem do ścięcia białka (ok. 20 min).

    Podałem z sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować