własna mielonka z szynkowara

4.51 (190 ocen)

z cyklu wiemy co jemy

Składniki:

  • łopatka wieprzowa
    podgardle chude
    czosnek,
    żelatyna,
    sól peklowa,
    dowolne przyprawy, ja dodałam przyprawę do wieprzowiny Prymatu
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Własna mielonka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tak wygląda zaraz po wyjęciu z garnka 1. - łopatka i chude podgardle zmielone na dużej siatce, czosnek, garść prażonej cebulki (miałam, więc dodałam), łyżeczka soli peklowej, łyżeczka żelatyny, przyprawa do wieprzowiny Prymat. Mięso wymieszać dodając wodę aby stało się kleiste, włożyć ciasno do woreczka w szynkowar, wstawić do lodówki na noc. Na drugi dzień parzyć w temp. 80% ok 1,5 godziny. Zostawić do ostygnięcia. Wystudzone wstawić znowu do lodówki i na rano jest gotowa wędlinka na śniadanie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować