Wiosenny bigos z młodej kapusty

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

U mnie kolejna propozycja Nowalijko-wa.. . Bigos z młodej kapusty.... Mniammmm

  • 40 min

Składniki:

  • 2 mniejsze główki słodkiej kapusty
    100 dag kiełbasy podwawelskiej bądź innej ulubionej
    1 cebula
    2 marchewki
    2 listki laurowe
    majeranek
    2 łyżki skwarek z boczku
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    koperek
    słodka papryka
    pieprz
    sól
    niecały litr wody
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenny bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko posiekać,dodać pokrojoną kiełbasę,koperek,cebulę, marchewkę,liść laurowy, zalać to wszystko wodą i gotować ok 20 min.
    Po tym czasie dodać słodką paprykę pierz,skwarki,majeranek, koncentrat i gotować ok godz na wolnym ogniu, w miedzy czasie posolić.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować