Wiosenna sałatka do grilla

4.45 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób

Idealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Pęczek rzodkiewek
    3 pomidory
    2 ogórki zielone
    1 cebula
    Pęczek szczypiorku
    2 łyżki oleju lnianego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka do grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy, ogórki obieramy ze skóry, pomidory myjemy, wszystko kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej lniany, dodajemy zioła prowansalskie, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Sałata Szczypiorek Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować