Wiosenna Cukinia Faszerowana Szparagami

0 (0 ocen)

Danie Wiosenne.

Składniki:

  • (2-3 porcje )
    • 1 cukinie
    • 6 szt. szparag białych ( wcześniej ugotowanych al’dente)
    • 1 cebula
    • 1 kulka mozzareli w zalewie
    • Sól , pieprz , czosnek przyprawa
    • 1 łyżeczka bułki tartej
    • 3 łyżki masła
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    Sos:
    • ¼ cukinii
    • 2 łyżki śmietanki 30 %
    • 1 łyżka masła

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenna cukinia faszerowana szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik wstawiamy na 180stopni.
  • image-0ebbf5e 2. Obróbka wstępna warzyw. Cukinię wzdłuż na pół przekrajamy oraz wydrążamy środek, cebulę w drobną kostkę. Miąższ siekamy drobno.
  • 3. 2 połówki cukinii smarujemy dwiema łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy solą ,pieprzem i widelcem dziurkujemy .
  • image-2b5lgah 4. Przygotowujemy naczynie żaroodporne smarujemy łyżką masła , wkładamy cukinię do piekarnika 180 stopni na 20 min.
  • 5. Rozgrzewamy patelnię dodajemy łyżkę masła smażymy cebulkę na złoty kolor dodajemy miąższ z cukinii, smażymy aż wszystko zmięknie przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem , czosnkiem.
  • 6. Dodajemy łyżkę masła i bułkę tartą podsmażamy na złoty kolor. Przekładamy do miseczki.
  • 7. Mozzarelę kroimy w plastry.
  • image-1fvwm86 8. Po 25 min wyjmujemy cukinię faszerujemy zasmażka , układamy na nich po 3 szparagi na to plastry mozarelli oraz doprawiamy.
  • 9. Pieczemy 15 min.
  • 10. Sos: cukinię na maślę smażymy aż zmięknie. Przekładamy do pojemnika dodajemy śmietankę i przyprawiamy oraz blendujemy.
  • 11. Sos pieczoną cukinię podawać razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować