Zupa warzywna z kulkami wołowymi

0 (0 ocen)

Niemiecka zupa.

Składniki:

  • • 250 g mięsa wołowego
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 1 jajko
    • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    • 200 ml śmietanki 30%
    • 250 g makaronu ( np. kolanka lub innego drobnego )
    • 320 g ziemniaków ( ok. 4 większe ziemniaki )
    • 350 – 250 g mrożonych warzyw do zupy
    Lub 1 por , 3 marchewki , 1 cebula, 1 pietruszka , 100 g brukselki
    • 2 ząbki czosnku lub czosnek mielony 1 łyżeczka
    • Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z kulkami wołowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przełożyć do miski dodać tartą bułkę , jajko ( wcześniej sprawdzić świeżość ) , przyprawę do mięsa , pieprz , sól do smaku, wyrobić na gładką masę.
  • 2. Wyrabiamy z mięsa kuleczki o śr. 2 cm.
  • 3. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw. Ziemniaki kroimy w kostkę 1x1. Warzywa marchew , cebulę , pietruszkę kroimy w kostkę i drobno por. Jak brukselka jest większa to na pół.
  • 4. Do garnka wlewamy wodę 1/2 i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy warzywa, makaron , mięso i gotujemy na średnim ogniu.
  • 5. Po 15 – 20 min dodajemy czosnek oraz przyprawy do smaku gotujemy 10 min.
  • 6. Na koniec śmietankę do większej miski wlewamy dodajemy gorącego bulionu , łączymy. Odstawiamy garnek z ognia i wlewamy powoli śmietankę, mieszamy.

Porady

Na zdjęciu nie jest zupa ze śmietaną lecz napisałam w przepisie bo jest o wiele lepsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować