Papryka faszerowana mięsem oraz serem

0 (0 ocen)

Szybkie i bardzo dobre danie oraz soczyste.

Składniki:

  • • 9 szt. papryk
    • 0,5 – 0,7 kg mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego
    • 2 cebule
    • 200-250 g sera tartego
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 0,5 l Bulionu warzywnego lub mięsnego
    • 300 g papryki mrożonej w kawałkach lub 2 papryki pokroić na małe kawałki
    • Przyprawy: czosnek, papryka słodka mielona po 2 – 3 łyżeczki oraz sól i pieprz do smaku, pietruszka pęczek lub pół.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Papryka faszerowana mięsem oraz serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lss70v 1. • Paprykę obciąć górną część ,oczyścić ze środka i opłukać z pestek. Posiekać w kostkę cebulę. Pietruszkę drobno posiekać.
  • 2. • Mięso do miseczki dodać cebulę , jajko, bułkę tartą, pietruszkę, przyprawy, ser.
  • image-1b325ui 3. • Przygotowujemy naczynie żaroodporne wsypujemy paprykę posiekaną lub mrożoną. Paprykę faszerujemy mięsem i kładziemy obok siebie w naczyniu na koniec na paprykę kładziemy kapelusz.
  • 4. • Do tak przygotowanych papryk wlewamy wcześniej przygotowany bulion (na dno naczynia).
  • 5. • Do piekarnika wkładamy nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 45-50 min.

Porady

1. W połowie pieczenia można zakryć papryki folią aluminiową aby tak nie przypalały się z wierzchu kapelusze. 2. Do dania można ugotować oddzielnie ryż lub ziemniaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować