PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Wiosenne Spaghetti śmietankowo – migdałowe z cukinią oraz szparagami.https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/50/cebfbc8928d1acd3865f7c38642c12741d06d7c9.jpeg32641840http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/wiosenne-spaghetti-smietankowo-migdalowe-z-cukinia-oraz-szpa
(2-3 porcje)
• 1 cukinia
• 1 cebula
• 200 g szparagów białych lub zielonych (wcześniej ugotowane al’dente )
• 200 g makaronu spaghetti
• 200 ml śmietanki 30%
• 100 g mozzarelli kulki w zalewie
• 1 łyżka bułki tartej
• 4 łyżki masła
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 30 g płatków migdałowych
• Sól , pieprz, czosnek przyprawa
Sposób przygotowania przepisu:
Wiosenne Spaghetti śmietankowo – migdałowe z cukinią oraz szparagami.
1.
• Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oliwy z oliwek, tyle min ile jest na opakowaniu. Po ugotowaniu odlać i odstawić.
2.
• Przeprowadzamy obróbkę wstępną warzyw. Cebulę siekamy w drobną kostkę, cukinię w pół plastry, a szparagi w większe cząstki.
3.
• Na drugiej suchej patelni prażymy płatki migdałów. Odstawiamy.
4.
• Na patelni rozgrzewamy jedną łyżkę masła podsmażamy cebulkę chwilkę, dodajemy cukinię smażymy do zmięknięcia po czym dodajemy szparagi oraz masło i bułkę tartą obsmażamy doprawiamy solą , pieprzem, czosnkiem.
5.
• Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki.
6.
• Na patelnię do warzyw dodajemy makaron, mozarelle , wlewamy śmietankę , doprawiamy do smaku.
7.
• Mieszamy makaron delikatnie i czekamy aż sos odparuje i gęstnieje.
8.
• Podajemy gorące danie oraz posypujemy sprażonmi płatkami migdałów.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze