Wilgotne babeczki kokosowe

4.5 (155 ocen)

  • 35 min

Pyszne, wilgotne i kokosowe babeczki powstaly na zyczenie mojego Meza, ktory uwielbia wszystko co kokosowe :)))

  • 35 min

Składniki:

  • 350 g masla
    2 szkl cukru
    5 jajek
    1 1/2 lyzeczki wanilii
    1 1/2 olejku migdalowego
    3 szkl maki
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    1/2 lyzeczka sody
    1/2 lyzeczki soli
    1 szkl maslanki
    200 g kokosu + do dekoracji
    biala czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Wilgotne babeczki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. maslo utrzec z cukrem na gladka mase, dodawac jajka, olejki, suche oraz mokre skladniki. Na koniec wsypac kokos i dokladnie wymieszac.
    Piec 25 minut w 160*C
  • 2. Po upieczeniu ostudzic. Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej, oblac nia babeczki. Kokos przesypac do miski, babeczki polane czekolada zanurzac w kokosie.

    Pychotka :)))))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować