Wieprzowina z ziemniakami

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Potrawa kuchni kaszubskiej.

  • 40 min

Składniki:


  • 250 g mięsa wieprzowego (np łopatki)
    3 ziemniaki
    cebula
    ząbek czosnku
    po łyżce posiekanego tymianku ,natki pietruszki i lubczyku
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżeczka cukru
    olej
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wieprzowina z ziemniakami 1. Mięso kroimy w kostkę. Posiekaną natkę ,tymianek i lubczyk mieszamy z łyżką oliwy ,szczyptą pieprzu ,solą i obtaczamy w nich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla.
    Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem.
    Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 min).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować