Wieprzowina z kalafiorem

4.5 (196 ocen)

To sposób na pysznie, zdrowe i kolorowe dodanie wieprzowiny! Jak się okazuje wieprzowina i warzywa bardzo do siebie pasują. Do tego ryż i mamy bardzo smaczny, oryginalny obiad.

Składniki:

  • Składniki:
    • Ok. 800 g wieprzowiny,
    • 1 duży kalafior,
    • 0,5 czerwonej papryki,
    • 1 cebula,
    • 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
    • 2 szklanki wody,
    • 2 łyżki śmietany,
    • Olej do smażenia,
    • 2-3 łyżeczki sosu sojowego,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Ostra papryka do smaku,
    • Przyprawa do wieprzowiny,
    • Mały pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Wieprzowina z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • prztprawione mięso 1. Mięso kroimy w paseczki. Pokrojone nacieramy przyprawami i pozostawiamy na około 2 godziny w chłodzie.
  • dodanie papryki 2. Po tym czasie cebulę kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso i razem smażymy do miękkości.
    Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę.
  • gotowanie kalafiora 3. Między czasie kalafior dzielimy na różyczki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i obsmażamy go. Następnie zalewamy kalafior mieszaniną wody i mąki ziemniaczanej. Całość delikatnie doprawiamy, przykrywamy i gotujemy do miękkości.
  • łączenie 4. Tak przygotowany kalafior łączymy z gotowym mięsem. Razem podgrzewamy, zabielamy mąką i doprawiamy do smaku. Na koniec dajemy pokrojoną natkę pietruszki.

Porady

Gotową potrawkę podajemy z ryżem!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować