Pieczona wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. 1 cebulę , marchew , czosnek zalej wodą i gotuj przez 10 minut
2. pod koniec gotowania dodaj gałązkę tymianku
3. odcedź warzywa, wystudź wywar ,dodaj ocet winny
4. mięso posól i popieprz , ułóż w dopasowanej misce.
5. zalej przygotowaną marynatą i umieść przykryte w lodówce .
6. marynuj przez 24 godziny obracając co kilka godzin
7. w dniu pieczenia mięsa pokrój drobno 1 cebulę
8. mięso wyjmij z marynaty, obsmaż krótko na gorącym oleju
9. włóż do rękawa do pieczenia , dodaj pokrojoną cebulę , zamknij rękaw
10. piecz w temperaturze 170 stopni przez ok. 2 godziny
11. po wystudzeniu wyjmij z rękawa
12. powstały sos przelej do garnuszka i odparuj – wykorzystaj do polania mięsa
Porady
13. krojone mięso w duże plastry podaj na ciepło z makaronem,sosem i dowolną surówką
Komentarze