Wielkanocny blok czekoladowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nietypowy deser na wielkanocny stół, który nie wymaga pieczenia. Jest ładny i kolorowy, może zachwycić gości.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mleka w proszku

    250 ml zimnej wody

    250 ml cukru

    4 łyżki ciemnego kakao

    25 dag margaryny ,, Kasi''

    240 g cukierków z orzeszkami w czekoladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Blok czekoladowy

Wielkanocny blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Od połączenia składników gotujemy dodatkowo jeszcze przez 10 minut.
  • 2. Masę studzimy często mieszając.
  • 3. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Dodajemy cukierki.
  • 4. Do aluminiowej foremki przekładamy masę.
  • 5. Blok wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
  • 6. Po upływie kilku godzin blok możemy pokroić. Gotowe! Smacznego!

Porady

Czas przygotowaniu bloku to 30 minut+czas oczekiwania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować