Sałatka warstwowa z jajkami

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Warstwowo ułożone składniki w misce wyglądają bardziej elegancko :)

Składniki:

  • Składniki:
    puszka groszku konserwowego
    2 małe selery
    duży słoik majonezu
    mały jogurt
    kilka liści czosnku niedźwiedziego (można pominąć)
    5 średnich ogórków konserwowych
    6 jajek
    1 duży por (zielona część)
    2 średnie jabłka
    20 dag żółtego sera
    szczypiorek
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i jajka gotujemy i następnie kroimy w drobną kostkę. Por kroimy drobno i posypujemy solą żeby zmiękł. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem. Ser ścieramy na tarce. Żółtka od jajek także ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno kroimy. Ogórki konserwowe kroimy drobno w kostkę i odsączamy z wody. Czosnek niedźwiedzi drobno kroimy.
  • 2. Wszystkie składniki warstwowo układamy w salaterce. Kolejno:
    groszek, seler, polewamy majonezem z jogurtem, czosnek niedźwiedzi, potem dodajemy ogórki, białka od jajek, por, polewamy majonezem z jogurtem, pieprzymy, jabłka, ser, żółtka i na koniec szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować