Wielkanocna sałatka brokułowa

4.49 (159 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zielono, żółto i jajecznie - kwintesencja Wielkanocy!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuły: 1 sztuka
    - jajka: 5 sztuk
    - kukurydza w puszcze: 1 sztuka
    - pestki słonecznika: 4 łyżki
    - majonez: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wielkanocna sałatka brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, ok. 4 minut, powinny być lekko twardawe po ugotowaniu.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, po obraniu kroimy w ćwiartki.
  • 3. Mieszamy brokuły z jajkiem, dodajemy kukurydzę, obficie posypujemy pestkami słonecznika. Całość mieszamy z łyżką majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować