Wiejskie ziemniaczki

4.99 (174 ocen)

  • 30 min

chrupiące młode ziemniaczki z kiełbasą gotowe w 30 min

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg młodych ziemniaków,
    200 g kiełbasy wiejskiej,
    2 łyżki masła czosnkowego,
    0,5 cebuli,
    Koperek,
    Sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiejskie ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki lub na mniejsze części. Gotujemy w osolonym wrzątku. W tym czasie kroimy cebulę w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na maśle. Dodajemy ugotowane i odcedzone ziemniaki, posypujemy przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem, podsmażamy razem aż się ziemniaki przyrumienią. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować