wiejskie kieszonki

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Ulubiony obiad mojego męża, kieszonki naleśnikowe nadziane farszem z kapusty kiszonej, pieczarek i boczku. Najlepiej smakują na ciepło z sosem czosnkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • na ciasto:

    1,5 szklanki mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    150 g mąki
    1/2 łyżeczki soli
    na farsz:
    300 g kapusty kiszonej
    300 g pieczarek
    1 cebula
    100 g boczku wędzonego
    2 ząbki czosnku
    wegeta
    pieprz
    ostra papryka
    na panierkę:
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Wiejskie kieszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans.
  • 2. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem
  • 3. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować. Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.

Porady

Naleśniki najlepiej upiec na patelni beztłuszczowej i zdjąć je zanim się zarumienią. Wtedy ładnie się złożą i nie będą pękać podczas panierowania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Boczek Farsz Panierka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować