Śledzie po kaszubsku

4.98 (185 ocen)

  • 30 min

Wspaniała potrawa na wszystkie dni. Dobra przekąska, którą zajadają się wszyscy domownicy.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 kg śledzi małosolnych
    • 1 kg cebuli
    • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    • 0,5 l oleju
    • Cukier
    • Sól
    • 2 liście laurowe
    • 8 goździków
    • 8 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Śledzie po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sledz 1. Śledzie wymoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w półksiężyce. Wyłożyć ją do garnka lub na patelnię zalać całym olejem i smażyć, Dodać koncentrat, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i wymieszać i smażyć dalej aż cebula będzie miękka. Następnie ostudzić sos.
    Na każdym płacie ułożyć po łyżce sosu zawinąć i spiąć wykałaczką i w bok każdego śledzia włożyć po łyżeczce sosu. Wszytki zawijane śledzie wyłożyć w pojemnik i zalać całym sosem. Schłodzić w lodówce i podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować