Węgierski Gulasz wołowy.

  • wyświetlono: 1482 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ten przepis dostałem od koleżanki która była w Węgrzech. Jest bardzo smaczny

GRZEGORZ BUGAJSKI
  • 90min

Składniki

1 kg wołowiny
3 cebule
2 ząbki czosnku
3 strąki papryki (najlepiej zielonej)
2 pomidory
10 dag smalcu
1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina
słodka mielona papryka
kminek
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Węgierski Gulasz wołowy.

  • 1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz posiekaj, paprykę umyj potnij w kostkę, usuń stwardniałe kawałki. Cebulę i czosnek przesmaż na smalcu, posyp obficie mieloną papryką, wymieszaj.
  • 2. Dodaj mięso, smaż, mieszając do czasu aż się przyrumieni. Podlej odrobiną wody, dodaj kminek, majeranek, pieprz i trochę soli. Duś na małym ogniu, co jakiś czas zamieszaj. Dodaj paprykę, pomidory i wino. Potrawę duś pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku. Węgierskie danie podawać z kluskami kładzionymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiatapaprykaPomidorywołowina

Komentarze

Podobne przepisy

image-1u6h8lv

Dodane przez: Ewelina Marcin

Marhapörkölt czyli gulasz węgierski z wołowiną

Moja wersja węgierskiego dania...

Gulasz wołowy

Dodane przez: czarrna

Gulasz wołowy

Mięso rozpływało się w ustach :)

Gulasz wołowy

Dodane przez: justi2401

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy z dodatkiem warzyw...

Gulasz wołowy

Dodane przez: joanna30

Gulasz wołowy

Smaczny i sycący obiad.

GULASZ WOŁOWY NA PIWIE

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

GULASZ WOŁOWY NA PIWIE

Gulasz inspirowany kuchnią belgijską,...

image-1nn1p72

Dodane przez: Magster

GULASZ WOŁOWY

Gulasz który można podać z kluskami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE