Farro, to nazwa starożytnych ziaren, zupełnie zapomnianych, choć powoli powracających na nasze stoły, doskonałe źródło węglowodanów, białka, błonnika i minerałów.
Dla 10 osób
Składniki:
Składniki na ok 20 kanapek:
Kotlety
450 g czarnej fasolki w puszcze, u mnie organiczna
200 g kukurydzy, mrożonej
200 g zielonego groszku, mrożonego
190 g farro orkiszowe, u mnie w formie kus - kus
5 - 6 łyżek koncentratu pomidorowego, u mnie organiczny
5 łyżek żurawiny suszonej
4 dymki
3 jajka, organiczne
Przyprawy do smaku, sól morska, papryka, kolorowy pieprz
Olej do smażenia
Racuchy
500 ml mleka roślinnego, ciepłego
400 g mąki razowej - orkiszowej
40 g drożdży, świeżych
2 białka, u mnie organiczne
2 żółtka, u mnie organiczne
1 łyżka nektary z agawy
1 łyżeczka soli morskiej
Olej do smażenia
Komentarze