Wegetariańska potrawka z cukinią

4.5 (182 ocen)

Przygotowałam dla koleżanki, która nie je mięsa.

Składniki:

  • 100 g ryżu
    pół dużej cukinii
    3 duże marchewki
    pół szklanki wody
    cebula
    sos:
    3 łyżki miodu spadziowego
    2 łyżki chrzanu ze słoika
    łyżka keczupu
    imbir, curry, pieprz, sól, czosnek granulowany, rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Wegetariańska potrawka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
  • 2. Warzywa myjemy, marchew i cebulę obieramy.
    Cukinie tniemy w cieniutkie plastry, marchew trzemy na tarce a cebulę szatkujemy w kostkę. W wysokiej patelni, dusimy ok 20 minut podlewając wodą.
  • 3. Składniki na sos łączymy, polewamy warzywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Potrawka wegetariańska

To może cię zainteresować