Wątróbka z papryką i pieczarkami

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Polecam bardzo smaczną wątróbkę z cebulą, pieczarkami i papryką. Każdy przeważnie robi z samą cebulą, która też jest smaczna, ale od czasu do czasu możemy zrobić inaczej.

  • 30 min

Składniki:

  • - 0,5 kg wątróbki drobiowej
    - 1 papryka czerwona
    - 200 g pieczarek
    - 4 cebule
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i oczyścić. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do brytfanki.
    Osobno usmażyć cebulę i przełożyć do usmażonej wątróbki.
    Paprykę pokroić w paseczki i również przełożyć do brytfanki.
    Pieczarki obrać, pokroić w paseczki i usmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do wątróbki z cebulą i papryką. Włączyć gaz, doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby się nie przypaliło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować