Wątróbka z papryką

4.96 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

bardzo smaczna drobiowa wątróbka...

Składniki:

  • - 0,7 kg wątróbki drobiowej
    - 5 cebul
    - 1 papryka czerwona
    - 2 ząbki czosnku
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym, bo będzie mocno strzelać olej na patelni.

    Pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na rozgrzanym oleju.

    Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek podsmażyć na osobnej patelni, posolić i posypać pieprzem.

    Wątróbkę przełożyć wraz z olejem do brytfanki, dodać cebulę i dusić pod przykryciem 10 minut. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliło. Po tym czasie dodać papryką pokrojona w paseczki i dusić jeszcze 10 minut. Mieszajmy co jakiś czas aby się nie przypaliło i doprawiamy na koniec sola i pieprzem.

Porady

Możemy ja podać na obiad z ziemniakami lub na kolacje z chlebem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować