Wątróbka pieczona

2 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taki farsz robię czasami do nadziania kurczaka. Może taki farsz też zapiec w foremce. Jest pyszny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    0,5 kg karkówki
    3 kajzerki ( namoczone w wodzie )
    2 jajka
    pęczek natki pietruszki ( duży )
    2 łyżki masła
    1 łyżka cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki Dodatki

Wątróbka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić. Karkówkę umyć i pokroić w kostkę wielkości kawałków wątróbki. Wszystko przepuścić przez maszynkę tzn. wątróbkę, karkówkę, kajzerki i natkę pietruszki. Dokładnie wszystko wymieszać. Dodać jajka, masło, cukier i sól. Dobrze wyrobić. Przełożyć masę do wysmarowanej masłem foremki i upiec 180 stopni - ok 1 godz.

    (Można też nafaszerować kurczaka)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować