wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym

4.5 (198 ocen)

wątróbka jest soczysta, delikatna i smakuje z pieczywem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • wątróbka cielęca 60 dag, mąka pszenna 2 łyżki, smalec 1 łyżka, jabłka 3 sztuki, cebula 3 sztuki, majeranek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, woda 2 szklanki, sól morska - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. cielęcą wątróbkę pokroić na 1 cm plastry, oczyścić z błon, żyłek i opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, obsypać mąką i na goracym smalcu zrumienić z każdej strony
  • etap 2. cebulę pokroić na większą kostkę, jabłka bez skórki utrzeć na tarce grubsze oczka, dodać do watróbki, posypać majerankiem i pieprzem, zamieszać i podsmażać z 3 minuty
  • etap 3. wlać wodę i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu, wątróbkę posolić przed podaniem na talerzu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować