Tołpyga smażona na maśle czosnkowym

4.5 (176 ocen)

Prosty przepis ale jakże smaczna ryba. Polecam

Składniki:

  • 1 płat tołpygi
    sok 1/2 cytryny
    zmielona sól morska
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
    pieprz cytrynowy
    1/2 kostki masła lub masło klarowne
    8 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tołpyga smażona na maśle czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie ryby 1. Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Tołpygę z obydwóch stron skrop sokiem z cytryny, posyp zmieloną solą, pieprzem oraz pieprzem cytrynowym.
  • podsmażanie czosnku 2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Na patelni roztop masło, podsmaż pokrojony czosnek. Gdy czosnek lekko się podsmaży usuń go z patelni.
  • usmażona ryba 3. Rybę smaż na wolnym ogniu, z obydwóch stron na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować