Dynia hokkaido z czosnkiem, smażona na maśle

4.31 (177 ocen)

  • 20 min

dodatek do danie głównego

  • 20 min

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz ziołowy staropolski
    1 łyżeczka imbiru
Wystaw ocenę:

4.31 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia hokkaido z czosnkiem, smażona na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię oczyszczamy z gniazda nasiennego przy pomocy łyżki, kroimy w kostkę.
    Na dużej patelni (wok) rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i chwilkę smażymy po czym natychmiast dodajemy dynię, i przyprawy do smaku, smażymy ok 10 min mieszając by się nie przypaliło.
    Podajemy do mięs, zamiast ziemniaków czy innych dodatków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować