Warzywne spaghetti z pęczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie warzywne spaghetti jest bardzo smaczne i proste do przygotowania, w dodatku ładnie się prezentuje na talerzu. Pocięte warzywa w kształcie makaronu idealnie się nadają do tego dania. Sama od pewnego czasu ma nietolerancję pszenicy więc takie makarony warzywne są dla mnie w sam raz.

Składniki:

  • 300 gram spaghetti z marchwi
    300 gram spaghetti z buraka
    2 małe cukinie
    500 gram brokuła
    1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli
    100 gram kaszy pęczak
    Olej kokosowy
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Warzywne spaghetti z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz. Spaghetti z buraka podsmażamy w ten sam sposób co spaghetti z marchewki. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Do cukinii dodajemy ugotowanego brokuła, kaszę pęczak, fasolę oraz spaghetti z marchwi i buraka. Wszystko razem chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować