Warstwowa sałatka z tuńczykiem

4.5 (153 ocen)

Ulubiona sałatka mojej siostry

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    woreczek ryżu
    2 czerwone cebule
    5 jajek
    puszka kukurydzy
    15 dag sera żółtego
    10 łyżek majonezu
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    rzodkiewka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Warstwowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę a szczypiorek siekamy. Sr żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem
  • 2. W salaterce układamy połowę ryżu smarujemy warstwą majonezu, wykładamy posiekaną cebulę i tuńczyka. Smarujemy cienką warstwą majonezu i wykładamy kukurydzę i pozostałą część ryżu. Ryż smarujemy warstwą majonezu, wykładamy ser żółty i jajka. Smarujemy warstwą majonezu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować