Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.
20 min
Składniki:
- 1 gruszka wydrążona z gniazd nasiennych i pokrojona na plasterki
- 3 szklanki liści szpinaku
- 1 owoc granatu podzielony na cząstki i obrany
- 1/4 szklanki orzechów włoskich lub pecan
- 60 g pleśniowego sera typu blue
- czerwony sos winegret
- jednolitrowy słoik z zakrętką
Warstwowa sałatka z czerwonym winegretem ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce mieszamy oliwę, ocet i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
2.Układamy kolejno w słoiku plasterki gruszki na samym dnie, liście szpinaku, owoce granatu, liście szpinaku, posiekane orzechy, liście szpinaku. Na koniec dodajemy okruszki sera pleśniowego.
3.Wierzch sałatki polewamy winegretem. Zakręcamy słoik i schładzamy sałatkę ok. 30 minut w lodówce.
Komentarze