Waniliowy torcik z borówkami

0 (0 ocen)

Torcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam do kawy!

Składniki:

  • 15 okrągłych biszkopcików
    330 ml śmietany 30%
    1 fix do śmietany
    1,5 łyżki cukru pudru
    1,5 łyżki żelatyny
    1/4 szklanki zimnej wody (do żelatyny)
    400 g serka waniliowego
    200 g borówek
    1 galaretka poziomkowa
    450 ml wrzątku do galaretki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Torty Desery Galaretki

Waniliowy torcik z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm rozkładamy okrągłe biszkopty. Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy szklankę w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny. Śmietankę miksujemy na sztywno z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek waniliowy i płynną żelatynę. Miksujemy do połączenia składników. Masę przelewamy na biszkopty. Na masie układamy borówki. Blaszkę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować