Waflowy galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 250 ml wody i odstawiamy do stężenia.
Mleko zagotować z cukrem, dodać kokos i gotować 10 minut, ciągle mieszając.
Masło utrzeć , dodając przestudzony kokos. Utarta masę podzielić na dwie części.
2.Pierwszy wafel posmarować marmoladą przykryć drugim waflem, następnie wyłożyć połowę masy,na masę biszkopty i dobrze tężejącą galaretkę turkusową , na to nałożyć trzeci wafel posmarowany marmoladą.
Na marmoladę wyłożyć drugą połowę masy i galaretkę rubinową , przykryć czwartym waflem.
3.Śmietankę ubić na sztywno dodać połowę dobrze stężonej galaretki ametystowej , wymieszać i wyłożyć na czwarty wafel. Na śmietankę drugą połowę galaretki ametystowej.Całość dobrze schłodzić.
Komentarze