Waflowy Galaretkowiec

5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Efektowne, kolorowe, pyszne ciasto prawdziwa gratka dla oka i podniebienia

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 paczka wafli (kwadratowe )
    3 łyżki cukru
    100 g kokosu
    200g masła
    1/2 szklanki mleka
    1mały słoik marmolady
    3 galaretki ( rubinowa , turkusowa , ametystowa)
    1 paczka okrągłych biszkoptów
    100 ml śmietanki 36%
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waflowy galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 250 ml wody i odstawiamy do stężenia.
    Mleko zagotować z cukrem, dodać kokos i gotować 10 minut, ciągle mieszając.
    Masło utrzeć , dodając przestudzony kokos. Utarta masę podzielić na dwie części.
  • 2. Pierwszy wafel posmarować marmoladą przykryć drugim waflem, następnie wyłożyć połowę masy,na masę biszkopty i dobrze tężejącą galaretkę turkusową , na to nałożyć trzeci wafel posmarowany marmoladą.
    Na marmoladę wyłożyć drugą połowę masy i galaretkę rubinową , przykryć czwartym waflem.
  • 3. Śmietankę ubić na sztywno dodać połowę dobrze stężonej galaretki ametystowej , wymieszać i wyłożyć na czwarty wafel. Na śmietankę drugą połowę galaretki ametystowej.Całość dobrze schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować