W rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Udka kurczaka marynowane w przyprawie do drobiu pikantnej całą noc, pieczone w rękawie w piekarniku są mocno zrumienione i z chrupiącą skórką..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Udka kurczaka 4 sztuki duże,
    przyprawa do kurczaka pikantna 1 opakowanie,
    sól 2 łyżeczki,
    przyprawa w płynie 3 łyżki,
    olej rzepakowy 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

W rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka 1. Duże udka kurczaka przeciąć na połowę i jest pałka i podudzie, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym.

    W misce większej wymieszać olej rzepakowy z przyprawą do kurczaka pikantną, przyprawą w płynie, solą, włożyć porcje kurczaka i dokładnie w marynacie wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin.
  • W rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka 2. Rękaw do pieczenia umieścić w blaszce do pieczenia, powkładać do rękawa porcje kurczaka, wlać marynatę, mocno zawiązać rękaw, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, granie góra/dól około 50 minut.
  • W rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka 3. Następnie rękaw rozciąć na środku i piec w termoobiegu na 160C około 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować