Ukwiecone babeczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo lubię dekorować babeczki, a to moja propozycja na przywołanie wiosny

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 szklanki maki tortowej
    2 łyżki majonezu
    1 budyń malinowy
    70 g miekkiego masła
    250 g cukru pudru
    1 łyżka mleka
    lukier plastyczny
    cukrowe perełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Dodatki

Ukwiecone babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis na 6 sztuk. Jajka ucieramy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą i budyniem w proszku. Do jajek dodajemy majonez i miksujemy całkość, a nastepnie sttoppniowo dodajemy mąkę ciągle miksując. Przekładamy masę do foremek lub papilotek i pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni. Miękkie masło mieszamy z cukrem pudrem, gdy składniki będą wstępnie połączone dodajemy mleko. Mieszamy i tak dozujemy cukier puder aby uzyskać gęsty lukier maślany. Babeczki studziny a następnie smarujemy przygotowanym lukrem. Masę plastyczną cienko wałkujemy i foremką wycinamy małe kwiatuszki. Kwiatki przykładamy do lukru i w środek każdego dość głęboko wbijamy cukrową perełkę, aby przytrzymywała kwiatek. Babeczki przechowujemy w lodówce. Po schłodzeniu lukier maślany twardnieje i kwiatki bardzo dobrze się trzymają babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować