Schab na kanapki krótko gotowany

4.47 (154 ocen)

  • 60 min

Lubię robić domową wędlinę, wówczas mam pewność za to co jem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,10 schabu bez kości w kawałku
    4 łyżki soli
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki majeranku
    3 ząbki czosnku
    pieprz ziarnisty kolorowy
    2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Schab na kanapki krótko gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok 2,5 litra wody. (Wody musi być tyle aby zakryć mięso). Czosnek obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wody. Dodać do garnka wszystkie przyprawy i majonez i wymieszać. Do tego włożyć schab i zacząć gotować. Gdy się woda w garnku zagotuje, trzymać na ogniu 5 minut, po czym wyłączyć i zostawić mięso w garnku do całkowitego wystygnięcia (ok 5-6 godzin). Ja zostawiałam pod przykryciem. Gdy wystygnie ponownie gotujemy, 5 minut od zagotowania wody i wyłączamy po tym czasie. Zostawiamy mięso w garnku do całkowitego wystygnięcia, czyli kolejne kilka godzin. Po tym czasie wyciągamy i mięso jest gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować