Udka zapiekane w śmietanie z dodatkiem żółtego sera

5 (1 ocen)

  • 30 min

Do tej pory tak robiłam filety ,spróbowałam na udkach i również smaczne wyszły.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 ugotowane w rosole udka

    5 łyżek śmietany

    1 łyżeczka startej cebuli

    0,5 łyżeczki bazylii

    0,5 łyżeczki tymianku

    szczypta soli i pieprzu

    3 łyżki startego żółtego sera

    0,5 łyżeczki papryki ostrej

    1/4 łyżeczki octu

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka zapiekane w śmietanie z dodatkiem żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę wymieszać z octem,cebulą,przyprawami ziołowymi,solą ,pieprzem i serem.Udka maczać w przygotowanej śmietanie,ukladać do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika ,zapiekać przez około 30 min. w temp.180 st.C,następnie odkryć i piec dalsze 10-15 minut.Podawać z ziemniakami i dowolnymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować