Udka z kurczaka w woreczku

5 (200 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Bardzo lubię takie rozwiązania ponieważ mięso jest soczyste a wszystkie aromaty są zamknięte w torebce. Udka wystarczy zamarynować a później już same się pieką. Polecam w zabiegane dni i nie tylko…….

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki:
    1. 2 udka z kurczaka
    2. 1 łyżeczka czosnku granulowanego
    3. 2 łyżeczki majeranku
    4. 1 łyżeczka papryki słodkiej
    5. 1 łyżeczka papryki ostrej
    6. 1 łyżeczka rozmarynu
    7. 1 łyżeczka miodu
    8. 2 ziela angielskie
    9. 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
    10. 2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    11. Torebka do pieczenia
    12. Gumka recepturka
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w woreczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka z kurczaka w woreczku 1. Udka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do torebki, następnie wrzucamy wszystkie przyprawy (czosnek, majeranek, papryka, rozmaryn, miód, ziela angielskie (rozgniecione nożem), przyprawa do mięsa oraz olej. Szczelnie zawiązujemy woreczek gumką recepturka i mieszamy tak aby przyprawy oblepiły całe mięso. Wkładamy do lodówki na około 30 min. Pieczemy w temperaturze 185’ przez godzinę, po czym rozcinamy woreczek i zostawiamy jeszcze na 5 minut. Skórka nie jest przypieczona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować