Tymiankowa karkówka pieczona z dynią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa jest łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g karkówki bez kości,
    1kg dyni,
    1 płaska łyżka tymianku,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1 łyżeczka pieprzu,
    1/2 łyżeczki soli,
    100 ml oleju,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tymiankowa karkówka pieczona z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę kroimy na plastry. Rozbijamy cienko tłuczkiem. Z dyni usuwamy skórę oraz pestki. Miąższ kroimy w kostkę.
    2. Olej mieszamy z tymiankiem, papryką słodką mieloną oraz solą i pieprzem. Do marynaty wkładamy karkówkę i dynię. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
    3. Karkówkę razem z dynią przekładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw związujemy i układamy na blaszce. Całość pieczemy 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować