Truskawkowo- czereśniowe crumble

0 (0 ocen)

Zapieczone owoce pod kruszonką nie mają sobie równych! Tego typy wypieki smakują wybornie, czy to na zimno, czy na ciepło! Deser możemy zajadać sam lub z pysznymi dodatkami, takimi jak lody, bita śmietana! POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    • 1,5 szklanki truskawek,
    • 1,5 szklanki czereśni,
    • ¾ szklanki mąki,
    • 4 łyżki cukru kryształu,
    • 80 dag masła,
    • 0,5 tabliczki białej czekolady,
    • 1 kopiata łyżka pszennych otrąb,

    Dodatkowo:
    • Cukier puder do dekoracji,
    • Masło do wysmarowania kokilek,
    • świeże owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka

Truskawkowo- czereśniowe crumble - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane kokilki 1. Kokilki smarujemy w środku masłem.
  • przygotowane owoce 2. Truskawki oraz czereśnie myjemy i osuszamy. Z czereśni usuwamy ogonki i drylujemy. Z truskawek usuwamy szypułki i przekrawamy na połowę.
    Na spód przygotowanych kokilek wykładamy truskawki. Na truskawki dajemy czereśnie. Owoce lekko ugniatamy.
  • przed pieczeniem 3. Całość przykrywamy kruszonką czekoladową.
    Deser pieczemy około 25 minut w 180°C. Przed podaniem posypujemy delikatnie cukrem pudrem. Dekorujemy świeżymi owocami.
  • składniki kruszonki przed wymieszaniem 4. Kruszonka czekoladowa:
    Czekoladę kroimy w kostkę.
    Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej cukier, otręby oraz masło. W palcach wyrabiamy składniki, aż powstanie kruszonka.
  • dodanie czekolady 5. Do gotowej dokładamy czekoladę. Mieszamy.
    Tak przygotowaną posypkę wykładamy na owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Czereśnie Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować