Crumble czereśniowe

5 (154 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Owoce zapiekane pod kruszonką to deser, który bardzo szybko się przygotowuje, a smakuje pysznie :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram czereśni
    3/4 szklanki mąki
    80 gram masła
    4 łyżki brązowego cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Crumble czereśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie pokroić na połówki, usunąć pestki. Włożyć owoce do kokilek, posypać połową brązowego cukru. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier waniliowy i resztę brązowego oraz zimne masło. Wyrabiać rękami tak, by powstały grudki. Posypać owoce kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować