Crumble czereśniowe

  • wyświetlono: 70 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Owoce zapiekane pod kruszonką to deser, który bardzo szybko się przygotowuje, a smakuje pysznie :)

moje zdjęcie1
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

150 gram czereśni
3/4 szklanki mąki
80 gram masła
4 łyżki brązowego cukru
1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania przepisu:

Crumble czereśniowe

  • 1. Czereśnie pokroić na połówki, usunąć pestki. Włożyć owoce do kokilek, posypać połową brązowego cukru. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier waniliowy i resztę brązowego oraz zimne masło. Wyrabiać rękami tak, by powstały grudki. Posypać owoce kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Czereśnieowoce pod kruszonką

Komentarze

Podobne przepisy

Crumble porzeczkowe

Dodane przez: Jaga85

Crumble porzeczkowe

Taki deser lubi chyba każdy- maślany,...

Crumble rabarbarowe

Dodane przez: Iwona75

Crumble rabarbarowe

Kwaskowaty rabarbar pod piaskową...

Czereśniowa, słodka przekąska

Dodane przez: Jaga85

Czereśniowa słodka przekąska

To pyszna, szybka przekąska. Najlepiej...

czereśniowy przekładaniec

Dodane przez: joanna1974

czereśniowy przekładaniec

połączenie czereśni z słodką masą...

crumble

Dodane przez: Cinnamonelf

Crumble malinove

Rok temu w walentynki mój były...

Crumble gruszkowe

Dodane przez: beetle

Crumble gruszkowe

Idealny, rozgrzewający, bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE